Case: Sport-sponsoring door AG Insurance

Wat hebben een loopevenement en een verzekeringsmaatschappij met elkaar te maken? En wat kunnen we daaruit leren?

AG Insurance trekt in zijn sportsponsoring resoluut de kaart van ‘Run& Walk’: twee sporten die een zeer breed publiek aanspreken en zeer toegankelijk zijn voor zowel competitieve als recreatieve sporters. Van alle sportende Belgen kiest 3 op 10 voor lopen, over alle leeftijdscategorieën en sociale achtergronden heen. Het is daarmee veruit de populairste recreatieve sport in het land, en het aantal beoefenaars neemt nog elke dag toe.

 Nathalie Erdmanis, Strategic Marketing & Branding Director
“Lopen en wandelen hebben ook een sociale relevantie: je doet het vaak in groep met familie, vrienden of collega’s, en we weten allemaal dat bewegen leidt naar een goede gezondheid. Voor AG Insurance sluit het promoten van sportbeoefening en een actieve levensstijl nauw aan bij ons vak van verzekeraar. We willen zo veel mogelijk mensen de gunstige effecten van sport laten ontdekken zodat ze gezond(er) gaan leven, of je nu een actieve of eerder passieve beoefenaar bent.”

AG 10 Miles Series
Om zijn visie op het actieve leven kracht bij te zetten, en met het doel om zoveel mogelijk landgenoten aan het bewegen te krijgen, lanceert AG Insurance de ‘AG 10 Miles Series’.
In de drie grootsteden waar de verzekeraar een hoofdzetel heeft – Brussel, Antwerpen en Charleroi – zullen enthousiastelingen dezelfde iconische afstand kunnen lopen. Maar niet alleen zij die effectief de loopschoenen aanbinden, zullen de events kunnen beleven: de ‘Brussels 10 Miles’, ‘AG Antwerp 10 Miles & Marathon’, en de ’10 Miles de Charleroi’ worden stuk voor stuk inspirerende en solidaire happenings die iedereen op zijn of haar manier kan ervaren. Van een dagje uit met de familie tot het verbeteren van persoonlijke records: sporters én supporters kunnen er een unieke belevenis en fantastische herinneringen aan overhouden.

AG Antwerp 10 Miles & Marathon zet vijf goede doelen centraal
De ‘AG Antwerp 10 Miles & Marathon’ vond plaats op zondag 22 april 2018. Deelnemers lopen er traditioneel ten voordele van het goede doel: naar keuze kan iedere loper 10 euro van het registratiegeld schenken aan het Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom op tegen Kanker of SOS Kinderdorpen.
Dit jaar werd met het Belgisch Paralympisch Committee (BPC), sinds lang een andere officiële partner van AG Insurance, een vijfde goede doel aan het rijtje toegevoegd. Onder het bedrijfsmotto ‘Supporter van jouw leven’, zullen medewerkers van AG Insurance ook andersvaliden de mogelijkheid geven om dit unieke event te ervaren. Een mooie weerspiegeling van de kijk op sport- en sportbeleving die de verzekeraar uitdraagt: niet topsportprestaties komen op de eerste plaats, maar plezier beleven aan bewegen volgens eigen kunnen, in een sfeer van samenhorigheid.

AG City Challenge
Met zijn 40.000 deelnemers en 80.000 toeschouwers is de Antwerp 10 Miles niet alleen het grootste event in en rond Antwerpen, maar tegelijk het grootste in zijn soort in België.

 Frija Leunens, Brand Activation
“Als grootste verzekeraar van het land (1 Belg op 3 is bij AG Insurance verzekerd), willen wij samen met de organisatie graag een nationale dimensie aan dit lokale evenement toevoegen via de ‘AG City Challenge’. Ons doel is om vanuit elke gemeente iemand aan de start van de ‘AG Antwerp 10 Miles & Marathon’ te krijgen! Hij of zij die zich als eerste inwoner van een gemeente weet in te schrijven, kan bovendien gratis deelnemen en loopt mee in een t-shirt met het officiële wapenschild van de gemeente.”

Bron: website AG Insurance, https://newsroom.aginsurance.be/run-en-walk-antwerp-10-miles/, geraadpleegd 08/02/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s