Case: Telenet – VR-game

Experience-waardecreatie: Telenet wil u zombies laten neerschieten

Het Vlaamse Telenet opende “The Park”, een ruimte waarbij de bezoeker met een virtual reality bril games kan spelen. “Maar het is geen pretpark”, zegt Kenny Henderyckx van Telenet. Het bedrijf wil naar eigen zeggen een nieuwe vorm van entertainment aanbieden. Telenet gaat ook een game ontwikkelen die gebaseerd is op de prestigieuze reeks “De dag”.

We kennen allemaal Telenet als leverancier van tv, internet en telefonie in Vlaanderen. Het bedrijf wil naar eigen zeggen niet stilzitten en lanceert een nieuwe vorm van entertainment: virtual reality (VR) spelletjes. De spelletjes worden niet thuis in uw woonkamer gespeeld, maar in een daarvoor speciaal ingerichte zaal. Telenet doopte de zaal om tot “The Park”

34,99 euro voor een uur

Telenet gelooft sterk in de mogelijkheden van VR. Projectleider Henderyckx:” De mogelijkheden van VR zijn enorm. We zien dat er vandaag grote interesse is in VR, maar dat er nog weinig mogelijkheden zijn om die te ontdekken. Door de investeringen van technologiebedrijven verwachten we dat VR op termijn goedkoper zal worden.”

Voor een uurtje in “The Park” betaalt de bezoeker 34,99 euro. Voor die prijs mag u eerst een halfuur alleen met een VR-bril aan de slag, en nadien speelt u samen met 4 vrienden samen. Zal het aanslaan? CEO John Porter vindt van wel. “Dit is een proefproject, maar als het aanslaat, zijn we van plan om andere locaties te openen.” Telenet denkt ook dat het de ideale plek is voor teambuildings.

Wie minder enthousiast is, is KULeuven computerwetenschapper Jeroen Baert. Baert is fervente VR-gamer. “Ik ga niet ontkennen dat als je voor het eerst een VR-bril opzet dat het best wel indrukwekkend is, maar vraag is, zal je voor een tweede of een derde keer terug gaan, want 34.99 euro per uur is niet goedkoop.”

Voorlopig worden 2 spelletjes aangeboden: “Moonlight survival” en “Alien defense”. In de eerste game moet u zombies neerschieten, in het tweede spelletje is het de bedoeling dat u de mensheid redt. Baert :”Telenet moet wel vernieuwen, je kan niet te lang met 2 spelletjes blijven.”

Baert vindt ook dat de hardware – zeg maar VR-bril en computer- goed moet afgesteld zijn op de games. “Wat je als speler zeker niet wil is dat de spelletjes haperen. Waarom niet games aanbieden die door de makers van de VR-bril zelf zijn ontwikkeld?”

Meespelen in De Dag?

Wie aan Telenet denkt denkt ook aan binnenlandse en buitenlandse series. Tijdens de presentatie kondigde CEO Porter aan dat Telenet een game gaat ontwikkelen die gebaseerd is op de Telenet-reeks “De Dag”. Ook daarin ziet het bedrijf potentieel. “Waarom niet aan de zijde van de helden van Game of Thrones of Westworld vechten”, aldus Porter.

Baert vindt dat het bedrijf niet alleen daarop mag focussen. “VR is mooi, maar meespelen in games die gebaseerd zijn op Telenet reeksen ruikt toch naar reclame.” En laat net dat zijn wat de mensen zoeken als ze VR-spelletjes spelen. “Ze willen ondergedompeld worden in een verrassende wereld die ze niet kennen”, aldus Baert.

Bron: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/15/zin-om-zombies-neer-te-schieten–/, geraadpleegd 16/05/2018

IMG_9878

Foto: werkvergadering rond 360°-video en VR met collega’s bij onderzoekscentrum Memori in Mechelen – Thomas More

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s