Case: Pascale Naessens

Pascale Naessens: auteur en ondernemer. Is Pascale Naessens een merk? Of is het een persoon die producten en diensten verkoopt?

Pascale Naessens is de best verkopende auteur in België. Ze is intussen het boegbeeld geworden van de pure en gezonde voeding. Een aantal van haar boeken werden inmiddels vertaald in het Frans, Engels, Duits en Chinees.

Ook als keramiste is ze gerenommeerd. Haar ‘tableware’ onder de naam ‘Pure by Pascale Naessens for Serax’ wordt verkocht over de hele wereld. Zowel huisvrouwen als toprestaurants (Pure-C, Boury en het wereldberoemde Londense restaurant Hakkasan) serveren op de borden van Pascale Naessens.

Niemand had gedacht dat een kookboek zoveel teweeg zou kunnen brengen
De boeken van Pascale Naessens hebben werkelijk een beweging op gang gebracht: mensen genieten weer in alle vrijheid van eten, terwijl ze er gezonder en slanker bij worden. Haar romantische stijl van koken slaat aan omwille van de heerlijke en eenvoudige recepten die voor iedereen haalbaar zijn. Jong en oud, iedereen is enthousiast. ‘Pascale heeft haar volk gezond leren eten’, luidt het.

Dat haar manier van koken en leven een groot publiek aanspreekt getuigen de vele Facebookcommunities waarbij de liefhebbers van de ‘pure keuken van Pascale’ hun ervaringen en recepten delen, vaak met foto’s van recepten gepresenteerd op de ‘Pure’ borden van Pascale.

BIOGRAFIE

Na haar studies Economische Wetenschappen trekt Pascale Naessens op 18-jarige leeftijd de wereld rond als internationaal fotomodel. Na vijf jaar omzwervingen in Parijs, Milaan, Madrid, Hong Kong, China en Tokio kiest ze weer voor België. Hier begint ze haar televisiecarrière bij VTM als omroepster en presentatrice van woonprogramma’s en van de reeks toeristische zeilprogramma’s Jambers Odyssee.

Naast architectuur en interieur zijn koken en gezondheid haar passies. Ze wil er zich in verdiepen omdat ze zelf problemen had met haar eetgewoonten. Geïnspireerd door haar reizen naar het Verre Oosten volgt ze een opleiding tot consulente in gezonde leefgewoonten gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde, beoefent ze tai chi en behaalt haar getuigschrift van shiatsu-therapeute. Ze volgt ook een opleiding tot restauranthouder en verschillende kookcursussen, van macrobiotisch koken tot lessen in toprestaurants.

In 2010 komt haar eerste boek uit, een kookboek met een lichte filosofie. Het is geen dieet maar een manier van eten. Zeg maar een levensstijl. Haar boek is meteen een schot in de roos. Intussen heeft ze zes boeken uit, stuk voor stuk bestsellers. Allemaal hebben ze de verkooplijsten aangevoerd op nummer één en dat doen ze nog steeds. Daarmee is ze de best verkopende auteur in België.

Intussen schrijft ze culinaire reportages en columns voor verschillende lifestylebladen, waarvoor ze ook wetenschappers interviewt over voeding en gezondheid. Ze is een veelgevraagde gaste voor lezingen over gezonde voeding.

Internationale carrière als keramiste
Tijdens het maken van een reportage in Tunesië raakt Pascale in de ban van keramiek na een ontmoeting met de keramiste Sabiha Ayari. Ze volgt jarenlang een opleiding bij Bie Van Gucht en diverse stages rond keramiek-, glazuur- en baktechnieken. In haar eigen atelier ontwikkelt ze haar servies. Met haar prototypes gaat ze naar Serax en zo ontstaat haar keramieklijn ‘Pure’, wat een internationaal succes wordt. Zowel huisvrouwen als toprestaurants serveren op Pure-borden en in Pure-kommetjes. (bron: http://www.purepascale.com/nl/over-pascale, geraadpleegd 05/03/2018)

Ondertussen wordt dit versterkt met een CD-collectie met de naam “Puur Genieten” en is er ook reeds een meubelcollectie.

Al deze activiteiten zijn een natuurlijke aanvulling geworden van haar kookboeken. Alles onder de brede noemer: Puur. Want streven naar een puur en waardevol leven vormt de basis van de wereld van Pascale Naessens en maakt het heel makkelijk om na te denken wat bijkomende producten of diensten zouden kunnen zijn die passen bij dit verhaal.

Marketing in een wereld vol beleving - Pascale Naessens

Bron: http://www.purepascale.com/nl/boeken, geraadpleegd 19/05/2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s